Muaythai.nl bezorgt super snel
Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis.
Muaythai.nl bezorgt super snel
€ 4,95 verzendkosten
en vanaf € 50,- gratis.

Nieky Holzken | Team Holzken Helmond

Nieky Holzken  (geboren 16 december 1983) is Nederlands super middengewicht kickboxer, van Golden Glory Gym Fights in Breda, Nederland. Hij is twee keer Europees kampioen Muay Thai en K-1 MAX Scandinavië 2006 kampioen momenteel aangesloten bij Glory. Hij heeft de bijnaam The Natural. Holzken traint in Helmond bij zijn trainer en schoonvader Sjef Weber.

Biografie en carrière
Nieky Holzken maakte zijn K-1 debuut op 26 november 2006 in het K-1 World MAX North European Qualification in Stockholm, Zweden. Hij won het toernooi door drie opeenvolgende KO’s via Björn Kjöllerström, Joakim Karlsson en Elias Daniel. Door de overwinning was hij gekwalificeerd voor de Final Elimination K-1 World MAX 2007, waar hij werd vergeleken met de regerend K-1 MAX kampioen Buakaw Por. Pramuk. Hij verloor de strijd met eenparigheid van stemmen.

Holzkenging later naar de organisatie Glory Kickboxing. Hij maakte zijn debuut in Zweden tegen Alex Tobiasson Harris op Glory 1, hij won deze partij door technische knock-out in de derde ronde. Later wist hij het Glory welterweight (77 kg) contender toernooi te winnen. Hij won in de halve finale van Karapet Karapetyan via unaniem jurybesluit. En de finale van Joseph Valtellini.

Op 6 februari 2015 vocht Nieky Holzken op het Glory 77 kg toernooi. De winnaar van dit toernooi werd de wereldkampioen in deze gewichtsklasse. Holzken vocht in de halve finale tegen Alexander Stetsurenko, Holzken won het gevecht door unaniem jurybesluit en ging dus door naar de finale. In de finale stond hij tegen de Amerikaan Ramon Daniels. Holzken won de partij door Technische Knock-Out (4 knock-downs) in ronde 3, en nam de Glory weltergewicht wereldtitel mee naar huis. Hij verdedigde zijn titel tegen Murthel Groenhart op 4 december in Amsterdam. Holzken won de partij in een hele moeilijke partij. Groenhart wist het moeilijk te maken voor Holzken. Holzken won uiteindelijk het gevecht door een split decision.

Holzken verdedigde zijn titel op 16 april 2016 tegen Yoan Kongolo in Copenhagen. Hij won de partij door unaniem jurybesluit. Op 21 december 2016 vocht hij in Denver voor een derde keer tegen Murthel Groenhart. Hij wist beide voorgaande gevechten tussen de mannen te winnen en was ook niet van plan om in de derde partij te verliezen van Groenhart. Hij won het gevecht door unaniem jurybesluit.

Kort na zijn overwinning over Groenhart verdedigde Holzken zijn titel tegen de Fransman Cedric Doumbe op 10 december 2016 op Glory Collision in Oberhausen. Holzken vocht erg naar voren tegen Doumbe. Doumbe bewoog veel om hem heen, gaf hem veel lowkicks en rechte stoten. Doumbe won de partij via split decision. Holzken vocht op 10 juni 2017 opnieuw tegen Doumbe, ditmaal was Holzken de uitdager. Ze vochten in Parijs, een thuiswedstrijd voor Doumbe dus. Holzken kwam er in de eerste rondes flink in maar wist toch de jury niet te overtuigen dat hij had gewonnen. Hij verloor opnieuw van Doumbe.  

Golden Glory, Holzken, Nieky

Geef een antwoord

Voor 16:00 uur besteld,
morgen in huis.
Gratis verzending vanaf € 50,-

Algemene info

Informatie

Openingstijden

Contact

 • Maandag
  10:00-16:00
 • Dindag
  10:00-16:00
 • Woensdag
  10:00-16:00
 • Donderdag
  10:00-16:00
 • Vrijdag
  10:00-16:00
 • Zaterdag
  11:00-15:00
Copyright ©2022 Muaythai.nl. Alle rechten voorbehouden.