Muaythai.nl bezorgt super snel
Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis.
Muaythai.nl bezorgt super snel
€ 4,95 verzendkosten
en vanaf € 50,- gratis.

Tyrone Spong | Blacklabel

Tyrone Spong is geboren in Paramaribo op 3 september 1985 en is een Nederlands-Surinaams kickbokser. De bijnaam van Spong is “King of the Ring”. Spong traint van jongs af aan bij de sportschool van Lucien Carbin. Spong won op 12 november 2006 in ‘De Rotterdamse Ahoy’ van Joeri Mes. Voor de zesde keer vond daar het PRIDE & HONOR 2006 plaats, een zeer groot vechtsportgala. In de tweede ronde kreeg Mes een gesprongen knie op zijn hoofd te verwerken, hetgeen resulteerde in een snee onder zijn oog. Spong won later op knock-out door Mes een gesprongen knie op de lever te geven.

Rematch Tyrone Spong versus Amir Zeyada
Spong heeft in zijn carrière drie keer verloren, waarvan twee keer van Amir Zeyada. De rematch tegen Zeyada verloor Spong op zondag 25 maart 2007. De hoofdpartij, van het vechtsportgala in De Vechtsebanen, was afgesloten in de gewichtsklasse 76,5 kg. De eerste twee ronden domineerde Spong en kreeg Zeyada twee keer acht tellen te verwerken. In de derde ronde kreeg Spong twee keer acht tellen te verwerken. Toen de partij verder ging kreeg Spong een slagenregen te verduren waarna de scheidsrechter de partij afbrak en Zeyada tot winnaar uitriep.

Tyrone Spong versus Gökhan Saki
Op 28 maart 2009 vocht Spong voor het eerst in zijn loopbaan een K-1-partij in Japan. Hij mocht, na het uitvallen van Ruslan Karaev en Chalid Arrab, meedingen om de titel van K-1 Heavyweight (-100kg). Tegenstander in zijn eerste partij was K-1 WGP 2008-halvefinalist Gökhan Saki. Hoewel Spong de gehele partij het initiatief nam, waren beide vechters gedurende de drie ronden aan elkaar gewaagd en het werd een partij waarbij beiden uitdeelden en moesten incasseren. Logisch gevolg was dat de jury een extra ronde liet vechten. Ook in deze ronde ging het gevecht gelijk op. Na bijna twee minuten in de vierde ronde moest Spong echter in Saki zijn meerdere erkennen. Laatstgenoemde wist Spong met een rechtse hoek te raken, waardoor hij knock-out ging.

Tyrone Spong versus Peter Aerts
Peter Aerts koos voor zijn laatste partij in de Benelux Tyrone Spong als tegenstander. Op 30 juni 2012 liet Spong op It’s Showtime 58 zien dat hij tot de top van de zwaargewichten behoort. De toen 41-jarige Aerts werd voortdurend in zijn achteruit gezet door zijn jongere rivaal. Spong won met een knock-out van de veteraan. Aerts greep na zijn verloren partij de microfoon om een rematch te claimen. Spong reageerde hierop zakelijk met: “Yes, if the ‘paper’ is right”. De vechters staan beiden onder contract bij Glory World Series.

Glory World Series In 2012 tekende Tyrone Spong ook een meerjarig exclusief contract bij Glory World Series. Deze verbintenis weerhoudt Spong ervan om uit te komen op K-1 toernooien. Het contract met Glory World Series heeft geen gevolgen voor zijn aankomende MMA-debuut.

Mixed Martial Arts De kickbokser Tyrone Spong flirte al een tijdje met de kooi en Mixed Martial Arts MMA. In 2011 werd de Surinamer door Rashad Evans naar de VS gehaald om daar met het jonge team Blackzilians te trainen. Eenmaal gesetteld bij het team van Evans, maakte Spong heel voorzichtig bekend dat hij wel open staat voor MMA. Ruim een jaar later in september 2012 bevestigt de King of the Ring zijn overstap naar MMA. Tijdens een interview in het programma Inside MMA maakt de Surinamer bekend dat hij zijn MMA-debuut voor Titan FC gaat maken. Hoewel Spong in zijn laatste partijen als zwaargewicht aantrad, wil hij in November 2012 uitkomen in de light heavyweight divisie. Spong sprak in een documentaire op Fightclub (Eurosport) de ambitie uit om uit te komen in de koningsklasse van het kickboksen: K-1. In de nieuwe K-1-regels zijn er twee heavyweightklassen: onder en boven de honderd kilo.

Behaalde titels
Winnaar kickboksgala “The Rotterdam Rumble” 9 oktober 2005
Jeugdkampioen en Europees kampioen kickboksen
Winnaar Duits A1 toernooi kickboksen
Met 21 jaar een staat van 64 gewonnen en 2 verloren partijen kickboksen
Winnaar “Pride & Honour gala” Rotterdam Ahoy 12 november 2006
Kampioen Muay Thai Bond Nederland Junior Class
Dutch Muay Thai Champion,
World Professional Kickboxing League European Champion
World Kickboxing Network European Champion
A-1 World League Champion
 

Blacklabel, Spong, Tyrone

Geef een antwoord

Voor 16:00 uur besteld,
morgen in huis.
Gratis verzending vanaf € 50,-

Algemene info

Informatie

Openingstijden

Contact

 • Maandag
  10:00-16:00
 • Dindag
  10:00-16:00
 • Woensdag
  10:00-16:00
 • Donderdag
  10:00-16:00
 • Vrijdag
  10:00-16:00
 • Zaterdag
  11:00-15:00
Copyright ©2022 Muaythai.nl. Alle rechten voorbehouden.