Muaythai.nl bezorgt super snel
Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis.
Muaythai.nl bezorgt super snel
€ 4,95 verzendkosten
en vanaf € 50,- gratis.

Badr Hari

Badr ‘The Golden Boy’ Hari werd op 8 december 1984 geboren in de Nederlandse hoofdstad Amsterdam. Badr Hari heeft zowel een Nederlands als een Marokkaans paspoort, maar hij vecht onder de Marokkaanse vlag. Badr Hari begon op zevenjarige leeftijd met kickboksen onder leiding van de voormalige wereldkampioen Mousid Akamrane. Tijdens zijn tienerjaren trainde hij onder Mohammed Ait Hassou bij ‘Sitan Gym’.

Toen ‘Sitan Gym’ verhuisde naar Rotterdam, stapte Badr Hari over naar de beroemde ‘Chakuriki Gym’ met als trainer Thom Harinck. Onder de vleugels van Harinck ontwikkelde hij zich tot één van de grootste kickboks talenten van Nederland. Onder de hoede van Harinck verloor hij slechts een enkele partij. In 2003 hoorde hij een paar dagen van tevoren dat hij Melvin Manhoef moest vervangen in een gevecht tegen Alexey Ignashov. Hari was ruim 18 kilo lichter dan zijn tegenstander en verloor de partij op knockout. Ondanks het verlies vergaarde hij veel respect door in de ring te stappen tegen zo’n tegenstander onder zulke omstandigheden. In januari 2005 verliet Badr Hari ‘Chakuriki Gym’ en sloot zich aan bij het ‘It’s Showtime’ team van Simon Rutz.

Na een paar maanden trainen bij Mejiro Gym ging hij terug naar Thom Harinck, maar ging daar enkele weken later weer weg. Sinds die tijd wordt Badr Hari gecoacht door Mike Passenier (Mike’s Gym) die ook trainer is van Murthel Groenhart, Gokhan Saki en Melvin Manhoef. Inmiddels neemt Badr Hari deel aan de K-1 World Grand Prix in de hoogste klasse. In 2008 behaalde hij zelfs de finale van het hoofdtoernooi. Hij nam het op tegen de Nederlander Remy Bonjasky. In de tweede ronde ging Bonjasky neer en ondanks tussenkomst van de scheidsrechter ging Badr Hari door met vechten. Hij kreeg hiervoor in eerste instantie een ‘gele kaart’. Toen bleek dat Bonjasky niet door kon vechten, kreeg hij alsnog een ‘rode kaart’ en verloor dus de partij. Badr werd niet geschorst, maar hij verloor wel zijn eerder (2007) behaalde K-1 Wereldtitel in het zwaargewicht en kreeg geen geld voor zijn deelname aan het hoofdtoernooi.

In de finale van 2009 wist hij niet te winnen van Sem Schilt. Al in de eerste ronde ging Hari enkele keren tegen de vlakte. Tijdens It’s Showtime in de Amsterdam Arena in mei 2010 stond Badr Hari in de ring tegen Hesdy Gerges. In de eerste ronde was het Badr Hari die enkele keren goed doorkwam en de eerste ronde duidelijk op punten won. In de tweede ronde verviel Badr Hari weer in een oude fout. Op het moment dat Hesdy probeerde op te staan, trapte Badr Hesdy vol in het gezicht. Na kort jury-overleg werd Badr Hari gediskwalificeerd. Enkele weken later kwam hij weer slecht in het nieuws. Hij wordt ervan verdacht om twee portiers van een Amsterdamse club mishandeld te hebben. Ook kwam hij slecht in het nieuws door de zaak tegen zakenman Koen Everink.

Op 10 december 2016 vocht Badr Hari tegen Rico Verhoeven in Oberhausen Duitsland. Deze partij werd door vele mensen gezien als het gevecht van de eeuw, vele zagen het ook als een wedstrijd tussen de oude K1 generatie en de nieuwe kickboks generatie. Voor deze wedstrijd stond de Glory titel niet op het spel, de wedstrijd werd ook voor maar 3 rondes gepland in plaats van 5 rondes. Maanden keken de fans uit naar deze zogenoemde superfight. En toen was het moment daar dat Badr Hari en Rico Verhoeven eindelijk tegenover elkaar stonden. Tot groot verdriet van de Badr Hari supporters werd het gevecht in de tweede ronde stop gezet toen Badr Hari een armblessure opliep.

Badr, Hari, Mike's Gym

Geef een antwoord

Voor 16:00 uur besteld,
morgen in huis.
Gratis verzending vanaf € 50,-

Algemene info

Informatie

Openingstijden

Contact

 • Maandag
  10:00-16:00
 • Dindag
  10:00-16:00
 • Woensdag
  10:00-16:00
 • Donderdag
  10:00-16:00
 • Vrijdag
  10:00-16:00
 • Zaterdag
  11:00-15:00
Copyright ©2022 Muaythai.nl. Alle rechten voorbehouden.