Voor 16:00 besteld? Morgen in huis* | Gratis bezorgd in NL vanaf € 50,- (daaronder € 4,95) | Winkel nabij Rotterdam | Vragen? Bel 010-226 38 68

Branko Cikatic

Branko Cikatic werd geboren op 3 oktober 1954. Hij was de eerste Kroatische vechtsporter die wereldwijd roem vergaarde. Zijn bijnaam was de Kroatische Tijger en dat liet hij merken ook in de ring. Hij was de eerst K-1 wereldkampioen. Dit toernooi werd gehouden op 30 april 1993 in Japan. In de finale wist hij Ernesto Hoost KO te slaan. Vandaag de dag is Cikatic de oudste winnaar van de K-1 ooit. Hij wist te winnen op 38-jarige leeftijd.

In 1998 deed hij mee met het PRIDE fighting championship. In zijn debuutwedstrijd moest hij het opnemen tegen Ralph White. Cikatic werd gediskwalificeerd nadat hij White tegen het hoofd had getrapt nadat deze was neergegaan. In PRIDE 2 moest hij de ring in tegen Mark Kerr. Ook in deze wedstrijd werd hij gediskwalificeerd nadat hij illegale elleboogstoten had uitgedeeld. In PRIDE 7 verloor hij van Maurice Smith. Aan het einde van zijn carriere probeerde hij wat in de filmwereld en speelde in enkele films, o.a. in Skycraper met Anne Nicole Smith.

 

Branko, Cikatic

Copyright ©2020 MuayThai.nl. Alle rechten voorbehouden.