Voor 16:00 besteld? Morgen in huis* | Gratis bezorgd in NL vanaf € 50,- (daaronder € 4,95) | Winkel nabij Rotterdam | Vragen? Bel 010-226 38 68

Geschiedenis

Geschiedenis

GeschiedenisDe geschiedenis van het Thaiboksen (Muay Thai) is terug te leiden tot in de Middeleeuwen. In die tijd werden oorlogen gevoerd met pijl en boog, zwaarden en speren. In gevechten op korte afstand waren armen en benen echter ook geweldige wapens. De sport werd opgenomen in het leger en werd onderdeel van de opleiding, dit alles in opdracht van koning Naresuan in 1560.

Tijdens een van de vele oorlogen tussen Myanmar en zijn land werd hij gevangen genomen door de Myanmar. Men wist dat hij goed kon vechten en daarom werd hem beloofd dat hij zich vrij kon vechten. Het ongelofelijke gebeurde en de koning wist van al zijn opponenten te winnen en verkreeg zodoende zijn vrijheid. Bij zijn terugkeer in Siam werd hij onthaald als een held. Hij besloot toen om van het Thaiboksen een nationale sport te maken. Van hennep en paardenhuid werden bokshandschoenen gemaakt en nog steeds wordt dit gedaan op het platteland van Thailand.

Copyright ©2020 MuayThai.nl. Alle rechten voorbehouden.