Voor 16:00 besteld? Morgen in huis* | Gratis bezorgd in NL vanaf € 50,- (daaronder € 4,95) | Winkel nabij Rotterdam | Vragen? Bel 010-226 38 68

Saki-UFC

Gokhan Saki wint zijn UFC debuut via Knock-Out

Gokhan Saki heeft dit afgelopen weekend zijn UFC debuut gemaakt in Japan. De voormalige wereldkampioen in het kickboksen sloeg zijn tegenstander knock-out in de eerste ronde. Saki vocht tegen de Braziliaan Henrique ”Frankenstein” da Silva. Da Silva is een MMA vechter met een Thai boks achtergrond. Voorafgaand van het gevecht zei da Silva dat hij recht op Saki af zou gaan. Dit deed da Silva ook, maar Saki had andere plannen. Saki wist hem vanaf het begin van de wedstrijd af te straffen met harde stoten. Nou moet je jezelf ook wel afvragen of een MMA vechter van een vechter als Saki kan winnen in een staande gevecht. Saki een man die tegen de allerbeste kickboksers heeft gestaan waaronder: Tyrone Spong, Badr Hari, Semmy Schilt en huidige Glory wereldkampioen Rico Verhoeven. Je zou denken dat als MMA vechter (dus een completere vechter dan Saki) juist het staande gevecht gaat vermeiden, en dus zorgen dat het gevecht naar de grond gaat. Da Silva probeerde dit een paar keer, maar Saki zijn verdediging was erg goed. Saki heeft voor dit gevecht veel getraind met het Turkse worstel team, Saki wist zelfs zelf een takedown te scoren tegen de Braziliaan. Maar wat veel mensen vergeten is dat voordat Saki hem knock-out sloeg leek het er even op dat Saki zal verliezen. Hij werd moe van het worstelen en kreeg rake klappen vanuit de clinch. Maar toen ineens in een slagenwisseling sloeg hij de Braziliaan knock-out. Veel mensen vonden de partij te vroeg gestopt, ik vond het zelf een goede beslissing. Da Silva ging hard neer en als de scheidsrechter er niet direct tussen was gesprongen dan had hij alleen maar onnodige schade opgelopen. De scheidsrechter zijn taak is ook de vechters beschermen van elkaar en zichzelf.

Saki won niet alleen zijn UFC debuut, maar ook de knock-out van de avond bonus, dit bedraagt een extra $50.000 dollar bovenop zijn vooraf afgesproken salaris voor het gevecht. Kortom een beter debuut kun je niet krijgen.

https://www.youtube.com/watch?v=R-4a_mQQTpc

gokhan, Gokhan Saki, Japan, saki, UFC, UFC Japan

Copyright ©2018 MuayThai.nl. Alle rechten voorbehouden.