Voor 16:00 besteld? Morgen in huis* | Gratis bezorgd in NL vanaf € 50,- (daaronder € 4,95) | Winkel nabij Rotterdam | Vragen? Bel 010-226 38 68

Jeet Kune Do

Jeet Kune Do De naam van de door Bruce Lee ontwikkelde vechtkunst Jeet Kune Do betekent letterlijk vertaald ‘weg van de onderscheppende vuist’. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het geen sport, maar een zeer geavanceerde en uiterst effectieve weerbaarheidstraining. Doordat Jeet Kune Do rekening houdt met wat het best bij iemand past, kan de student altijd de beste resultaten bereiken. Nadat de basistechnieken en technische aspecten zijn behandeld, staat Jeet Kune Do de student toe om zelf de beste elementen te koppelen en verder te ontwikkelen.

Lee vond dat Wing Chun een aantal grote beperkingen had en dat de confrontaties onnodig lang duurden. Hij begon de stijl aan te passen, verbeterde de techniek(en) en voegde andere vechtstijlen toe. Lee zorgde ervoor dat de bewegingen vloeiender werden en meer gericht op het gevecht zelf. Hij voegde technieken toe uit het boksen en schermen. Bruce Lee geloofde dat, zodra je aangevallen werd, je de actie van de aanvaller moest aanvullen. Op deze manier is bijvoorbeeld de kleine, snelle verdediger niet in het nadeel.

Het buitengewone aspect van Jeet Kune Do vinden we in de simpliciteit. Het is de simpele en directe expressie van persoonlijke gevoelens, met een minimaal gebruik van bewegingen en energie. Elke beweging ‘is’. Het bestaat zonder kunstmatigheid en complexiteit, elementen die de mens er vaak onnodig aan toevoegt. Jeet Kune Do is niet speciaal. Hoe dichter je bij de waarheid van Jeet Kune Do komt, des te meer de eerlijkheid van de persoonlijke expressie naar voren komt.

Ingaande tegen de traditionele Chinese opvatting, dat Chinese vechtsporten zoals Kungfu, met al zijn geheimen, exclusief voor de Chinezen moesten blijven, bracht Bruce Lee de leer terug naar zijn geboorteland, de Verenigde Staten.

Bruce Lee, Jeet Kune Do, Wing Chun

Copyright ©2019 MuayThai.nl. Alle rechten voorbehouden.