Voor 16:00 besteld? Morgen in huis* | Gratis bezorgd in NL vanaf € 50,- (daaronder € 4,95) | Winkel nabij Rotterdam | Vragen? Bel 010-226 38 68

Judo (Japan)

Judo (Japan) kan letterlijk worden vertaald als “galante manier”. Het is een Japanse vechtsport die is ontstaan aan het einde van de 19de eeuw. Het belangrijkste onderdeel is het competitieve element waarbij het doel is om de tegenstander op de grond te werpen of om een elleboog klem of verwurging toe te passen. Slagen en stoten maken ook onderdeel van judo maar alleen in bepaalde patronen die we kata noemen. Tijdens een wedstrijd zijn slagen en stoten niet toegestaan. De filosofie en de pedagogie die zijn ontwikkeld voor judo zijn model komen te staan voor bijna alle Japanse vechtsporten die zijn voortgekomen uit de traditionele scholen. Beoefenaars van judo worden judoka genoemd.

Stijlen
Kano Jigoro’s Kodokan Judo is de meest populaire en best bekende stijl van judo maar het is zeker niet de enige. De termen judo en jiujitsu waren vroeger vaak door elkaar te gebruiken maar tegenwoordig zijn er echt afgebakende stijlen te onderscheiden:

Olympisch Judo
Braziliaans Jiu-Jitsu
Judo-do
Kawaishi-ryu jujutsu
Kosen Judo
Russisch Judo
Sambo
Materialen
Bij judo maakt men eigenlijk maar gebruik van bijzonder weinig materialen. Een judopak, gi genoemd, met bijbehorende band is voldoende om te beginnen met trainen.

Japan, Judo, Judo (Japan)

Copyright ©2019 MuayThai.nl. Alle rechten voorbehouden.