Voor 16:00 besteld? Morgen in huis* | Gratis bezorgd in NL vanaf € 50,- (daaronder € 4,95) | Winkel nabij Rotterdam | Vragen? Bel 010-226 38 68

Karate-do (Okinawa – Japan)

Karate-do (Okinawa – Japan) Karate, voluit eigenlijk Karate-do is een krijgskunst (martial art) die zijn oorsprong vindt in de provincie Okinawa, dat tegenwoordig aan Japan toebehoort. Karate is vooral een staande krijgskunst met de nadruk op stoottechnieken, traptechnieken, knie- en elleboogslagen (in sommige stijlen) en open hand technieken, zoals meshandslagen.

Er zijn een aantal stromingen of stijlen binnen Karate-do en elke heeft zijn eigen specifieke uitvoering van technieken en basisoefeningen, hoewel de basisprincipes min of meer gelijk zijn. Naast de slagen en trappen worden ook worpen, verwurgingen, klemmen en drukpunttechnieken beoefend in enkele stijlen.

Karate betekent letterlijk ‘lege hand’ in de Japanse taal. Het begrip bestaat uit twee ‘kanji’ karakters: ‘kara’ en ‘te’. Iemand die karate beoefend noemt men een karateka. Het woord ‘ka’ is een achtervoegsel voor Japanse krijgskunstenaars. Meer voorbeelden hiervan zijn: budo-ka, judo-ka en jiujitsu-ka.

Materialen
Bij Karate maakt men altijd gebruik van een uniform, de zogeheten gi. Deze is een stuk flexiber en lichter dan de vergelijkbare judo gi. Verder gebruikt men tijdens het oefenen de nodige beschermers: een gebitsbeschermer, kruisbeschermer, scheenbeschermers en open handschoenen. In sommige scholen en stijlen gebruikt men zogeheten safety equipment: handschoenen en voetbeschermers.

(Okinawa – Japan), Japan, Karate-do, Karate-do (Okinawa – Japan), Okinawa

Copyright ©2019 MuayThai.nl. Alle rechten voorbehouden.