Voor 16:00 besteld? Morgen in huis* | Gratis bezorgd in NL vanaf € 50,- (daaronder € 4,95) | Winkel nabij Rotterdam | Vragen? Bel 010-226 38 68

Knietechnieken

Knietechnieken

KnietechniekenKnietechnieken behoren tot de gevaarlijkste wapens van de Muay Thai vechter. Alleen in deze vechtsport worden ze zo veelvuldig en effectief toegepast. Er zijn rechte kniestoten, diagonale kniestoten, horizontale kniestoten, gesprongen kniestoten, en ‘last but not least’ kniestoten vanuit de clinch. 

Recentelijk werd door National Geographic wetenschappelijk vastgesteld dat de kniestoot vanuit de clinch de sterkste aanval met de benen is in alle martial arts. Melchor Menor, was de persoon die deze techniek uitvoerd op een ‘dummy’ met meetsensoren. Op een persoon zou de impact van de techniek de ribben verbrijzeld hebben. De borstkas zou met maar liefst 5 centimeter ingedeukt worden, met als gevolg ernstige interne bloedingen. 

Niet alleen het lichaam en hoofd worden met de knieën aangevallen. Ook de benen krijgen het regelmatig zwaar te verduren van kniestoten in thaiboks wedstrijden. Deze hebben, net als de gevreesde ‘low-kicks’, een storend effect op de zenuwen in de dijbenen.

Muay Thai kniestoten

Copyright ©2020 MuayThai.nl. Alle rechten voorbehouden.