Muaythai.nl bezorgt super snel
Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis.
Muaythai.nl bezorgt super snel
€ 4,95 verzendkosten
en vanaf € 50,- gratis.

Keuze bokshandschoenen

Als je wilt beginnen met Muay Thai, dan is een set goede bokshandschoenen noodzakelijk. Maar wat is nu een goede set? Er is namelijk veel keuze. De kwaliteit en pasvorm is belangrijk want de bokshandschoenen beschermen je handen en polsen. Het is dan ook belangrijk dat de handschoenen goed passen. Het is vanzelfsprekend dat ze gemaakt moeten zijn van hoge kwaliteit materialen. Er zijn veel mooie handschoenen te koop, maar de levensduur verschilt per soort en merk.

Het is verstandig om een echt leren paar aan te schaffen. Kunstleer zal veel sneller stuk gaan en ook zweet je meer in kunstlederen handschoenen. Voordat je tot aanschaf overgaat, moet je bij jezelf nagaan waar je de bokshandschoenen voor nodig hebt. Wil je echt boksen, kickboksen of Muay Thai gaan doen, doen heb je stevige en flexibele handschoenen nodig om je tegenstander beet te kunnen pakken in de clinch. Daarnaast is het van belang of je ermee gaat trainen op een stootzak of op een speedbag.

Er zijn namelijk voor beide verschillende handschoenen want je hebt voor de stootzak andere handschoenen nodig. Het beste is om hier zakhandschoenen voor te gebruiken, maar tegenwoordig zijn ook MMA handschoenen hier heel geschikt voor. Als je ook wedstrijden gaat vechten, dan is het gewicht van belang. Hoe lichter de bokshandschoen, des te beter. Je wilt namelijk niet met te zware handschoenen de ring in stappen en na een paar rondes al uitgeteld zijn. Tijdens een training kan je wel trainen met zware handschoenen. Hierdoor train je je spieren meer en krijg je meer kracht in je stoten. Nu de moeilijke taak om een goede set bokshandschoenen daadwerkelijk uit te kiezen. Een grote handschoen is niet per definitie zwaar.

De algemeen verkrijgbare handschoenen zijn verkrijgbaar in gewichten tussen de 8 en 20 ounces. Over het algemeen wordt alleen het gewicht aangegeven. Je kan ervan uitgaan dat een Small overeenkomt met 12 oz, Medium is 14 oz en Large is 16 oz. Als je bokshandschoenen gaat passen, moet je niet vergeten om ook bandages mee te nemen. Je moet namelijk altijd je handen intapen ter bescherming. Een nieuwe handschoen zal altijd een beetje groter worden naarmate je de handschoen vaker gebruikt. Je kan dus het beste een handschoen kiezen die een beetje strak zit want dan weet je dat deze na een aantal maal dragen perfect past! Wij hebben overigens altijd bandages liggen in de winkel om uit te proberen.

Geef een antwoord

Voor 16:00 uur besteld,
morgen in huis.
Gratis verzending vanaf € 50,-

Algemene info

Informatie

Openingstijden

Contact

 • Maandag
  10:00-16:00
 • Dindag
  10:00-16:00
 • Woensdag
  10:00-16:00
 • Donderdag
  10:00-16:00
 • Vrijdag
  10:00-16:00
 • Zaterdag
  11:00-15:00
Copyright ©2022 Muaythai.nl. Alle rechten voorbehouden.