Muaythai.nl bezorgt super snel
Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis.
Muaythai.nl bezorgt super snel
€ 4,95 verzendkosten
en vanaf € 50,- gratis.

Technieken

In de oeroude vorm van het Muay Thai beschikte de vechter over negen lichaamsdelen die als wapen fungeerden: het hoofd, de vuisten, de ellebogen, de knieën en de voeten. In het moderne thaiboksen, zowel in de professionele- als amateursport is het kopstoten niet meer toegestaan. Om een tegenstander te raken en vast te pinnen worden een aantal staande greeptechnieken toegepast. Dit gebeurt bij wat men het ‘clinchen’ noemt. Officieel worden de technieken in het Muay Thai in tweeën gedeeld: Mae Mai (belangrijkste technieken) en Luk Mai (ondergeschikte technieken).

Muay Thai is bijzonder geschikt gebleken tijdens MMA (mixed martial arts) wedstrijden als basis voor het staande gevecht. Dit is dan ook de voornaamste training voor de zogenaamde ‘stand-up fighters’. Door het succes in wedstrijdvormen is het Muay Thai zelf ook geëvolueerd en worden meer en meer technieken uit het Westerse boksen gebruikt in de trainingen.

Wat opmerkelijk is dat wanneer Muay Thai vechters het opnemen tegen vechters uit andere stijlen ze de voorkeur geven aan het gebruikmaken van elleboog- en knietechnieken om een voordeel te verkrijgen. Bij bijna alle technieken in het thaiboksen wordt gebruik gemaakt van de beweging van het gehele lichaam, nadrukkelijk het gebied rond de heupen en de buikspieren. Dit is wat Muay Thai anders maakt dan veel andere martial arts.

Voor 16:00 uur besteld,
morgen in huis.
Gratis verzending vanaf € 50,-

Algemene info

Informatie

Openingstijden

Contact

 • Maandag
  10:00-16:00
 • Dindag
  10:00-16:00
 • Woensdag
  10:00-16:00
 • Donderdag
  10:00-16:00
 • Vrijdag
  10:00-16:00
 • Zaterdag
  11:00-15:00
Copyright ©2022 Muaythai.nl. Alle rechten voorbehouden.