Muaythai.nl bezorgt super snel
Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis.
Muaythai.nl bezorgt super snel
€ 4,95 verzendkosten
en vanaf € 50,- gratis.

Krachtsport voor vechtsporters

Wat is Krachtsport?
Krachtsport is een tak van sport waarin kracht de hoofdrol speelt. Aangezien men kracht uitoefent met de spieren, zijn deze van groot belang binnen de krachtsport. In krachtsport staat de kwalitatieve en kwantitatieve ontwikkeling van de spieren centraal. Dit bereikt men veelal door krachttraining. De twee bekendste krachtsporten zijn gewichtheffen en powerlifting.

Krachtsport Er word veel gesproken over gerichte krachttraining voor vechtsporters. Je moet je natuurlijk afvragen wat voor toegevoegde waarde het voor jou heeft. Wanneer je twee keer in de week een vechtsporttraining afwerkt en gewoon lekker bezig wilt zijn, technieken leren en afreageren. Zal krachtsport ook zeker effect hebben op je resultaat. De krachtvormen die voor de vechtsporter het meeste kunnen betekenen zijn maximale kracht, explosieve kracht/snelkracht en kracht-uithoudingsvermogen. Deze krachtvormen hebben elk hun eigen kenmerken wat betreft effect, herhalingen, en uitvoering.

Zorgt kracht training ervoor dat je spieren trager worden en jij dus je tegenstander minder snel kan raken? Dit is het bekendste argument tegen training met gewichten. Op zich schuilt er wel een kern van waarheid in dit hardnekkige vooroordeel ,de voor vechtsport belangrijke krachttraining voor maximale en explosieve stoten en trappen ,hebben de ontwikkelen van meer spiermassa als bijwerking, wat dus zou kunnen leiden tot enig verlies van snelheid en wendbaarheid. Als vechtsporter probeer je op een zo snel en explosief mogelijke manier te stoten en trappen. Wanneer je een beetje verstandig met krachttraining omgaat, kan het een positieve uitwerking hebben op je vechtsportprestaties en de lenigheid bevorderen als de bewegingen over de hele lengte van de spier gebeurd! Wat ook goed kan zijn na een training met gewichten is rustig uitslaan op de bokszak of schaduwboksen, zorg ervoor dat de spieren lekker opgewarmd zijn en dat je rustig aan zult strekken na afloop.

Krachtsport oefeningen voor vechtsporters.
-Squat
-Benchpress
-Deadlift
-Hyperextensions
-Seated Calf Raise
-Triceps Pushdown
-Barbell Curl
-Shoulder press

Geef een antwoord

Voor 16:00 uur besteld,
morgen in huis.
Gratis verzending vanaf € 50,-

Algemene info

Informatie

Openingstijden

Contact

 • Maandag
  10:00-16:00
 • Dindag
  10:00-16:00
 • Woensdag
  10:00-16:00
 • Donderdag
  10:00-16:00
 • Vrijdag
  10:00-16:00
 • Zaterdag
  11:00-15:00
Copyright ©2022 Muaythai.nl. Alle rechten voorbehouden.