Muaythai.nl bezorgt super snel
Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis.
Muaythai.nl bezorgt super snel
€ 4,95 verzendkosten
en vanaf € 50,- gratis.

Braziliaans Jiu-Jitsu (Brazilië)

Braziliaans Jiu-Jitsu is een martial art die zich focust op Grappling met de nadruk op grondgevechten. Het doel is een dominante positie te krijgen en ervoor te zorgen dat een aanvaller zo snel mogelijk ‘afklopt’. Het is gebaseerd op een aangepaste variant van het traditionele Japanse Jiu Jitsu, genaamd ‘Jiu-do’. Het idee is dat zacht wint van hard. Met andere woorden, een klein zwakker persoon kan met de juiste technieken en bewegingen zichzelf verdedigen tegen een sterkere en grotere aanvaller. Je kunt het beoefenen als zelfverdediging, tijdens speciale Grappling toernooien en gemixte Martial Arts toernooien. Sparren en continu herhalen van oefeningen spelen een belangrijke rol in trainingen. Het gaat vooral om de prestatie die geleverd wordt, met name tijdens wedstrijden en toernooien.

Geschiedenis

De sport begon toen Mitsuyo Maeda, een master in Kosen Judo (vorm van judo die zich meer specialiseert in het grondgevecht, Ne Waza genoemd), emigreerde naar Brazilië. Hij veranderde trainingsmethodes in niet dodelijk en leerde deze technieken aan Carlos Gracie die het op zijn beurt aan zijn jongere broer Helio doorgaf. De broers leerden hun kinderen de sport die de familietraditie vandaag de dag nog steeds voortzetten. De Gracie familie heeft het systeem door de jaren heen steeds verder geperfectioneerd.

Vaak vechten ze Vale Tudo wedstrijden (voorloper van Mixed Martial Arts) waarin ze de focus legden op grond gevechten en aanpassingen van technieken. Braziliaans Jiu-Jitsu werd begin jaren ’90 bekend in de Verenigde Staten toen Royce Gracie de eerste, tweede en vierde ‘Ultimate Fighting’ kampioenschappen won. Sindsdien is het een voorkeurssport voor veel MMA vechters en wordt het breed geroemd om zijn nadruk op grondgevechten. Braziliaans Jiu-Jitsu toernooien hebben wereldwijd groeiende aandacht en worden steeds bekender en groter zoals de no-gi submission grappling toernooien van de ADCC (Abu Dahbi Combat Club).

Soms wordt de sport Gracie Jiu Jitsu genoemd, maar deze naam is trademarked door Rorion Gracie en refereert aan de stijl die hij en zijn leraren uitdroegen. Andere leden van de Gracie familie hebben iets vergelijkbaars zoals Charles Gracie en Renzo Gracie. De Machado broers noemen het Machado Jiu-Jitsu. Elke stijl heeft zijn eigen, unieke aspecten maar worden globaal gezien als afgeleiden van Braziliaans Jiu-Jitsu.

Ondanks dat de sport al jaren wordt beoefend in Nederland heeft het nog niet zo’n hele grote bekendheid, dit ondanks dat we wereldwijd grote bekendheid hebben op het gebied van vechtsporten. Er zijn redelijk wat scholen in Nederland waar je Braziliaans Jiu-Jitsu kunt beoefenen. Meestal hebben ze een ‘zwarte bander’ die les geeft, maar niet allemaal. De trainers komen voornamelijk uit Brazilië. Mathieu Peters uit Oss is de eerste Nederlandse ‘zwarte bander’. Hij heeft het prestigieuze examen januari 2007 gehaald bij de Yamasaki Academy in Washington, USA. De verwachting is dat de sport een enorme vlucht zal nemen in Nederland. Braziliaans Jiu-Jitsu wordt gezien als een van de meest effectieve vechtsporten.

In België zijn er al een aantal zwarte banders: Juan Grizzo, Sabatine, Mario D’Hoker en Koen Smets. Het Braziliaans Jiu-Jitsu vindt ook hier veel bijval en het aantal beoefenaars groeit gestaag. Velen waren genoodzaakt om in het verleden steeds naar het buitenland te trekken voor wedstrijden en seminars. Tegenwoordig richten de clubs zelf meer en meer stages, seminars en wedstrijden in om hun niveau te verhogen.

Braziliaans Jiu-Jitsu (, Braziliaans Jiu-Jitsu (Brazilië), Brazilie, Jiu-Jitsu

Voor 16:00 uur besteld,
morgen in huis.
Gratis verzending vanaf € 50,-

Algemene info

Informatie

Openingstijden

Contact

 • Maandag
  10:00-16:00
 • Dindag
  10:00-16:00
 • Woensdag
  10:00-16:00
 • Donderdag
  10:00-16:00
 • Vrijdag
  10:00-16:00
 • Zaterdag
  11:00-15:00
Copyright ©2021 Muaythai.nl. Alle rechten voorbehouden.

Hallo daar!

Kunnen we je misschien ergens mee helpen?

Als je hieronder op de groene knop klikt opent je WhatsApp en kun je met ons appen.

Klik op de knop hieronder.

Accepteer het verzoek.

Start een WhatsApp chat.

Open WhatsApp