Muaythai.nl bezorgt super snel
Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis.
Muaythai.nl bezorgt super snel
€ 4,95 verzendkosten
en vanaf € 50,- gratis.

Collegiate wrestling (VS)

In de Verenigde Staten is worstelen een belangrijke sport op middelbare scholen en universiteiten. Collegiate wrestling is de vorm van worstelen die op universiteitsniveau wordt beoefend. Het wordt ook wel College wrestling of Folkstyle wrestling om het verschil aan te geven met andere vormen van worstelen. De National Collegiate Wrestling Association (NCWA) en de National Collegiate Athletic Association (NCAA) zijn de twee overkoepelende organisaties in Amerika die wedstrijden door het hele land organiseren. Het worstelen zoals dat wordt beoefend op de middelbare scholen in de Verenigde Staten wordt ‘scholastic wrestling’ genoemd. Het verschilt van collegiate wrestling en heeft zijn eigen regels.

niveaus

Voor worstelaars is het belangrijk om al op schoolniveau ervaring op te doen. Collegiate wrestling verschilt veel van worstelvormen als ‘professioneel’ en ‘internationaal’ wrestling. De focus ligt bij deze vorm meer op het controleren van de tegenstander dan op een explosieve actie. Ook de regels verschillen van andere vormen van worstelen. Zo is het bij Collegiate worstelen niet toegestaan om te gooien met je tegenstander om zo blessures te voorkomen. De lengte van de rondes zijn ook anders dan bij andere worstelstijlen. De eerste ronde duurt drie minuten, terwijl de tweede en de derde ronden twee minuten duren. ‘Riding time’ is een unieke regel van het college worstelen. Dit betekent dat als een worstelaar meer dan een minuut in de toppositie ligt hij een extra punt krijgt.

Veel worstelaars op college niveau dromen van een stap richting het professioneel worstelen. Dit is niet gemakkelijk omdat de regels verschillen en de kwaliteit van het professioneel worstelen erg hoog ligt. Toch is het college worstelen een goede springplank en een uitstekend platform voor de jonge worstelaars om hun vaardigheden te tonen. De echt getalenteerde worstelaars worden op dit niveau gescout voor de nationale teams.

Collegiate wrestling, Collegiate wrestling (VS), vs

Voor 16:00 uur besteld,
morgen in huis.
Gratis verzending vanaf € 50,-

Algemene info

Informatie

Openingstijden

Contact

 • Maandag
  10:00-16:00
 • Dindag
  10:00-16:00
 • Woensdag
  10:00-16:00
 • Donderdag
  10:00-16:00
 • Vrijdag
  10:00-16:00
 • Zaterdag
  11:00-15:00
Copyright ©2022 Muaythai.nl. Alle rechten voorbehouden.