Muaythai.nl bezorgt super snel
Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis.
Muaythai.nl bezorgt super snel
€ 4,95 verzendkosten
en vanaf € 50,- gratis.

Han Mu Do (Korea)

Han Mu Do (Korea), opgericht door He-Young Kimm, is een krijgskunst die bestaat uit handtechnieken, het beheersen van wapens en de filosofie van krijgskunsten. Kimm integreerde de technieken en filosofieen van verschillende Koreaanse krijgskunsten, het merendeel opgericht in de jaren ’50, met nieuwe technieken tot een enkel systeem. Han Mu Do was niet de originele naam van de krijgskunst. Dat was Yuj Kwon Sul wat zoveel betekent als de kunst van werpen en stoten. Toen werd het een tijdje Han Mu Yuh Kwon Sul genoemd. Sommige scholen vonden het echter niet passend dat er Mu werd gebruikt omdat specifiek krijgskunst betekende. Zij noemden het gewoon Han Do. In 1991 besloot Kimm om het Han Mu Do te noemen.

Technieken

Han Mu Do wordt beschouwd als een neefje van Hapkido. Hapkido is agressiever en harder en de bewegingen zijn minder soepel. Een ander verschil is te vinden bij handtechnieken. Die van Hanmudo zijn gebaseerd op de zachte Koreaanse krijgskunst technieken zoals Kuk Sul, Sundo en Han Tae Keuk en harde krijgskunsten zoals Tae Kwon Do en Tang Soo Do. Als het gaat om trainen met wapens bestaat er ook een verschil tussen Hanmudo en Hapkido. Bij Hanmudo begint een student al vroeg met wapens terwijl dit bij Hapkido pas veel later gebeurd. De vormen en stijlen zijn ook anders. De wapenstijl binnen Hanmudo is afgeleid van Muye Dobo Tong Ji, de oudste krijgskunst tekst in Korea.

Mentaal en fysiek op een lijn zitten is een uniek element binnen Hanmudo. Een beoefenaar moet kihap in zijn hoofd zeggen om zodoende zijn geest en lichaam op een lijn te zetten. Hyung Sa, patronen, is een ander uniek element binnen hanmudo. De bewegingen volgen het ritme van de technieken zoals men ze leert. Zo wordt begonnen met de harde bewegingen, dan de hard/zachte en wordt besloten met de zachte bewegingen. Han Mu Do heeft haar eigen uniform, de dobok. Deze lijkt veel op die van de andere Koreaanse krijgskunsten en is gebaseerd op de traditionele Koreaanse klederdracht.

Han Mu Do, Han Mu Do (Korea), Korea

Voor 16:00 uur besteld,
morgen in huis.
Gratis verzending vanaf € 50,-

Algemene info

Informatie

Openingstijden

Contact

 • Maandag
  10:00-16:00
 • Dindag
  10:00-16:00
 • Woensdag
  10:00-16:00
 • Donderdag
  10:00-16:00
 • Vrijdag
  10:00-16:00
 • Zaterdag
  11:00-15:00
Copyright ©2022 Muaythai.nl. Alle rechten voorbehouden.