Muaythai.nl bezorgt super snel
Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis.
Muaythai.nl bezorgt super snel
€ 4,95 verzendkosten
en vanaf € 50,- gratis.

Jiu-Jitsu (Japan)

Jiu-jitsu betekent letterlijk de “kunst van de zachtheid” maar kan beter worden omschreven als “soepele techniek”. Het is een collectieve naam voor Japanse martial arts stijlen waarin gewapende en ongewapende technieken aan bod komen.

Jiujitsu is ontstaan naast de samurai in het feodale Japan als een methode om gewapende en ongewapende opponenten te verslaan zonder daarbij zelf gebruik te maken van een wapen. De meest effectieve technieken om een opponent uit te schakelen zijn te vinden in worpen en klemmen. Deze technieken werden ontwikkeld rondom het principe om de energie van de aanvaller tegen hem te gebruiken.

Er zijn vele variaties op deze vechtsport die leiden naar verschillende methodes. Jiujitsu scholen gebruiken alle vormen van grijptechnieken. Vele scholen hebben het gebruik van wapens opgenomen in hun leerstof. Tegenwoordig wordt Jiujitsu nog steeds op dezelfde manier beoefend als honderden jaren geleden. Afgeleide sporten zijn onder meer de Olympische sport judo en het Braziliaanse Jiu-Jitsu.

Materialen


Bij Jiu-Jitsu maakt men altijd gebruik van een gi. Deze is feitelijk hetzelfde als een judopak. Verder gebruikt men tijdens het oefenen de nodige beschermers: een gebitsbeschermer, kruisbeschermer,scheenbeschermers en open handschoenen. Soms maakt men ook gebruik van oefenwapens, zoals bijvoorbeeld een houten mes of stok.

Japan, Jiu-Jitsu, Jiu-Jitsu (Japan)

Voor 16:00 uur besteld,
morgen in huis.
Gratis verzending vanaf € 50,-

Algemene info

Informatie

Openingstijden

Contact

 • Maandag
  10:00-16:00
 • Dindag
  10:00-16:00
 • Woensdag
  10:00-16:00
 • Donderdag
  10:00-16:00
 • Vrijdag
  10:00-16:00
 • Zaterdag
  11:00-15:00
Copyright ©2022 Muaythai.nl. Alle rechten voorbehouden.