Muaythai.nl bezorgt super snel
Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis.
Muaythai.nl bezorgt super snel
€ 4,95 verzendkosten
en vanaf € 50,- gratis.

Karate-do (Okinawa – Japan)

Karate-do (Okinawa – Japan) Karate, voluit eigenlijk Karate-do is een krijgskunst (martial art) die zijn oorsprong vindt in de provincie Okinawa, dat tegenwoordig aan Japan toebehoort. Karate is vooral een staande krijgskunst met de nadruk op stoottechnieken, traptechnieken, knie- en elleboogslagen (in sommige stijlen) en open hand technieken, zoals meshandslagen.
Er zijn een aantal stromingen of stijlen binnen Karate-do en elke heeft zijn eigen specifieke uitvoering van technieken en basisoefeningen, hoewel de basisprincipes min of meer gelijk zijn. Naast de slagen en trappen worden ook worpen, verwurgingen, klemmen en drukpunttechnieken beoefend in enkele stijlen. Karate betekent letterlijk ‘lege hand’ in de Japanse taal. Het begrip bestaat uit twee ‘kanji’ karakters: ‘kara’ en ‘te’. Iemand die karate beoefend noemt men een karateka. Het woord ‘ka’ is een achtervoegsel voor Japanse krijgskunstenaars. Meer voorbeelden hiervan zijn: budo-ka, judo-ka en jiujitsu-ka.

Materialen Bij Karate maakt men altijd gebruik van een uniform, de zogeheten gi. Deze is een stuk flexiber en lichter dan de vergelijkbare judo gi. Verder gebruikt men tijdens het oefenen de nodige beschermers: een gebitsbeschermer, kruisbeschermer, scheenbeschermers en open handschoenen. In sommige scholen en stijlen gebruikt men zogeheten safety equipment: handschoenen en voetbeschermers.

(Okinawa – Japan), Japan, Karate-do, Karate-do (Okinawa – Japan), Okinawa

Voor 16:00 uur besteld,
morgen in huis.
Gratis verzending vanaf € 50,-

Algemene info

Informatie

Openingstijden

Contact

 • Maandag
  10:00-16:00
 • Dindag
  10:00-16:00
 • Woensdag
  10:00-16:00
 • Donderdag
  10:00-16:00
 • Vrijdag
  10:00-16:00
 • Zaterdag
  11:00-15:00
Copyright ©2022 Muaythai.nl. Alle rechten voorbehouden.