Muaythai.nl bezorgt super snel
Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis.
Muaythai.nl bezorgt super snel
€ 4,95 verzendkosten
en vanaf € 50,- gratis.

Luta livre (Brazilië)

Luta Livre werd in het midden van de 20ste eeuw ontwikkeld in de stad Rio de Janeiro in Brazilië. De bedenker van het Luta Livre systeem was Euclydes Hatem (Tatu). Hij wordt beschouwd als één van de beste Braziliaanse vechters aller tijden. Het zogenaamde ‘grondgevecht’ was altijd prioriteit vanwege het belang hiervan in Vale Tudo wedstrijden. In de jaren ’70 werd Luta Livre sterk beïnvloed door technische experts zoals Roberto Leitao. Leitao was een professor aan de universiteit en heeft veel jaren van zijn leven gewijd aan het worstelen en judo zonder ‘gi’. Omdat hij fysiek een stuk zwakker was dan de meeste tegenstanders op de universiteit, moest hij het hebben van een zeer verfijnde techniek. Eigenlijk zoals Royce Gracie dat 20 jaar later in de UFC zou doen.

Luta Livre ging van generatie op generatie en werd door Professor Daniel D’ Dane naar Duitsland gebracht. Hij gaf les in Luta Livre aan een handvol mensen in Keulen. Later werd hij ook de trainer van Andreas Schmidt. Luta Livre is de stijl met de meeste overwinningen in IVC (Internationale Vale Tudo Kampioenschappen). Luta Livre betekent ‘free fight’ in het Portugees. In eerste instantie is het een worstelstijl waarbij de vechters klemmen en verstikkingen gebruiken om hun tegenstanders er onder te krijgen. Het staande componemt van Luta Livra, zoals stoten en schoppen en aanvallen met elleboog en knie, werd later toegevoegd om de martial art completer te maken.

Luta Livre Esportiva is de competitie variant van Luta Livre. Hierbij zijn alleen worsteltechnieken toegestaan om je tegenstander er onder te krijgen. Het is hierbij heel belangrijk een strategie uit te denken alvorens je bewegingen uit te voeren. Luta Livre Vale Tudo is de versie waarbij Luta Livre echt een free fight wordt. Naast de worstel elementen van Luta Livre worden er nu stoten, schoppen, knieën en ellebogen toegevoegd. Deze onderdelen worden gebruikt om iemand naar de grond te krijgen en zijn vaak te zien in MMA wedstrijden. Luta Livre Vale Tudo is waarschijnlijk de martial art die het Mixed Martial Arts het meest benaderd. Als laatste variant is er nog de Luta Livre T36. Deze omvat 36 Luta Livre vaardigheden om een gevechtssituatie te beëindigen door middel van verstikkingen of klemmen op de gewrichten van de tegenstander.

Brazilie, Luta livre, Luta livre (Brazilië), Luta Livre systeem, Rio de Janeiro

Voor 16:00 uur besteld,
morgen in huis.
Gratis verzending vanaf € 50,-

Algemene info

Informatie

Openingstijden

Contact

 • Maandag
  10:00-16:00
 • Dindag
  10:00-16:00
 • Woensdag
  10:00-16:00
 • Donderdag
  10:00-16:00
 • Vrijdag
  10:00-16:00
 • Zaterdag
  11:00-15:00
Copyright ©2021 Muaythai.nl. Alle rechten voorbehouden.

Hallo daar!

Kunnen we je misschien ergens mee helpen?

Als je hieronder op de groene knop klikt opent je WhatsApp en kun je met ons appen.

Klik op de knop hieronder.

Accepteer het verzoek.

Start een WhatsApp chat.

Open WhatsApp