Muaythai.nl bezorgt super snel
Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis.
Muaythai.nl bezorgt super snel
€ 4,95 verzendkosten
en vanaf € 50,- gratis.

Ninjutsu (Japan)

Ninjutsu, ofwel ‘de kunst van verbergen’, is een Japanse vechtkunst, ontwikkeld door bewoners van de bergstreken in de voormalige provincie Iga (het huidige Mie) en Koka (in Shiga) uit hun kennis van jacht- en vechttechnieken. Ninjitsu is een veel voorkomende foutieve spelling. ‘Jitsu’ betekent ‘waarheid’ en heeft in deze context weinig te maken met het onderwerp. Ninjutsu werd ontwikkeld als antwoord op de samoerai, de bijna almachtige krijgers klasse in Japan die alleen verantwoording hoefden af te leggen aan hun heer, de shogun. De beoefenaars van ninjutsu werden ninja’s genoemd. De meeste ninja waren evenwel zelf samoerai.

oorsprong

Ninjutsu ontstond ergens tussen de 12de en 15de eeuw. Speciale Ninjutsu technieken zijn het verborgen blijven, ontwijken, dwaalsporen uitzetten en vergaren van informatie. Ook werd geoefend in vermommingen, ontsnappingen, camouflage, medicijnen en giffen, explosieven en wapens, vooral boogschieten, zwaardvechten en behendigheid met de shuriken (ook wel bekend als werpster). De technieken werden in het geheim beoefend. Er zijn slechts drie geheime manuscripten uit de 16de en 17de eeuw overgebleven: de Shoninki, Bansenshukai en Ninpiden genaamd.

tegenwoordig

Ninjutsu wordt tegenwoordig ook als verdedigings- en gevechtssport beoefend. Hiervan bestaan verscheidene varianten afhankelijk van de club. De ene baseert zich meer op karate, de andere op jiu-jitsu. Uiteraard wordt een aantal vaardigheden niet meer onderwezen (denk aan explosieven, giffen, enzovoort). De lengte van de opleiding varieert ook van club tot club en land tot land. Enkel verantwoording afleggen aan één heer is er tegenwoordig uiteraard niet meer bij en in het geheim trainen lijkt wel iets uit een andere dimensie. Sommige clubs houden er echter toch een soort erecode op na en bepaalde technieken worden slechts aan gevorderden onthuld.
Ninjutsu is vooral bekend door de talloze rollen van ninja’s in films. Meestal spelen zij de slechteriken, uitzonderingen uiteraard daargelaten. Ook de zogenaamde Ninja Turtles waren fervente beoefenaars van deze Japanse martial art.

Japan, Ninjutsu, Ninjutsu (Japan)

Voor 16:00 uur besteld,
morgen in huis.
Gratis verzending vanaf € 50,-

Algemene info

Informatie

Openingstijden

Contact

 • Maandag
  10:00-16:00
 • Dindag
  10:00-16:00
 • Woensdag
  10:00-16:00
 • Donderdag
  10:00-16:00
 • Vrijdag
  10:00-16:00
 • Zaterdag
  11:00-15:00
Copyright ©2022 Muaythai.nl. Alle rechten voorbehouden.