Voor 16:00 besteld? Morgen in huis* | Gratis bezorgd in NL vanaf € 50,- (daaronder € 4,95) | Winkel nabij Rotterdam | Vragen? Bel 010-226 38 68

Verdedigingstechnieken

Verdedigingstechnieken

Verdedigingstechnieken Verdedigingstechnieken zijn op zes manieren te classificeren in het Muay Thai: blokkeren, van richting veranderen van de techniek, ontwijken, ontduiken, onderbreken en anticiperen. 

Bij het blokkeren gebruikt de verdediger harde blokkeringen om te voorkomen dat een slag of trap in zijn richting het doel bereikt. De blokkering is feitelijk ook tegelijkertijd een aanval aangezien er getracht wordt schade toe te brengen aan de aanvaller. 

Bij het van richting veranderen van de aanvallers techniek, maakt de verdediger gebruik van zachte beweging om de kracht uit de aanval van de tegenstander te halen. 

Ontduiken, ontlopen en ontwijken lijken dezelfde termen. Er is echter een subtiel verschil. Bij het zgn. ontduiken beweegt men een lichaamsdeel uit de richting van de aanval. Een voorbeeld hiervan is het optillen van het been tegen een beenveeg of het terugtrekken van de voorste voet om een low-kick te ontduiken. Bij ontwijken beweegt de verdediger het gehele lichaam in de hele stand uit het bereik van de aanvaller. 

Het onderbreken van een aanval is een zeer geschikte manier van verdedigen in een Muay Thai partij. Men dient te denken aan jabs of lage trappen tegen een aanvaller die dichterbij wil komen. Anticiperen is vergelijkbaar met onderbreken. Hierbij wordt een aanval direct gecounterd door de verdediger.

Muay Thai verdediging en clinch

blokkeringen, Muay Thai, ontwijken, Verdedigingstechnieken

Copyright ©2020 MuayThai.nl. Alle rechten voorbehouden.